Ítélet

2020.11.12. 11:30

Visszaeső zagyvarékasi fatolvaj került börtönbe

A Szolnoki Járási Ügyészség vádirata alapján a Szolnoki Járásbíróság 2020. november 10-én megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott egy zagyvarékasi férfival szemben folytatólagosan elkövetett lopás vétsége és lopás vétsége miatt.

A vád szerint a férfi még 2018. év februárjában egy héten belül háromszor is bement tűzifáért egy zagyvarékasi ingatlan területére – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

Még az sem tartotta vissza, hogy a sértett észlelte a lopást és hívta a rendőrséget. A három alkalommal több mint egy mázsa fát vitt el a sértettől. A vádlott 2018. január 9-én Jászfényszarun egy buszváróból is ellopott egy lezáratlan kerékpárt.

A korábban is büntetett férfi a bíróságon elismerte a bűncselekményeket és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Szolnoki Járásbíróság megállapította a férfi bűnösségét és vele szemben 11 hó fogház büntetést szabott ki, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és vagyonelkobzást is alkalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában