Tilalmi terület

2021.01.09. 15:42

Rabsicokat fogtak a vizirendőrök Tiszafürednél

Nem volt szerencséjük az orvhorgászoknak a kapással Tiszafürednél. Ketten is vétettek, mert tilalmi időben horgásztak.

Police.hu

Forrás: police.hu

Eljárást indított a Tiszai Vizirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt két férfi ellen, akik január 8-án a délelőtti órákban a Tisza folyón horgásztak. A Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. hivatásos halőrei tettek bejelentést a Rendőrségre, és a járőrök azonnal a tiszafüredi folyószakaszhoz siettek.

A helyszínre érkező rendőrök tetten érték a jogsértőket és megállapították, hogy egy 49 éves poroszlói és egy 38 éves tiszafüredi lakos a Tisza azon szakaszán horgászott, amely jelenleg kíméleti területnek minősül. A cselekményük során két szürke harcsát és két busát fogtak ki a folyóból.

Fotó: police.hu

A feltételezett elkövetőket a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Rendőrőrsére előállították, ahol a gyanúsított kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A cselekményhez használt horgászbotokat és felszerelésüket lefoglalták, a kifogott halakat a folyóba visszaengedték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában