Erőszak

2021.01.29. 09:40

Továbbra sem szabadulhat a szolnoki kórházban randalírozó férfi

Egy férfi még 2020 áprilisában, börtönből szabadulásának napján a szolnoki Hetényi Géza Kórházban megpróbált ököllel megütni egy beteghordót.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szolnoki Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának a helybenhagyását annak a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő, középkorú elkövetőnek az ügyében, akit a Szolnoki Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nem jogerősen 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A nagykörűi férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2020 áprilisában a börtönből szabadulásának napján COVID-19 vírus tüneteivel a szolnoki Hetényi Géza Kórház járványrészlegén agresszíven viselkedett az egészségügyi dolgozókkal, majd az őt figyelmeztető beteghordót ököllel megpróbálta megütni, aki azonban az ütés elől ellépett és a renitenskedő férfit a földre fektette, majd a biztonsági szolgálat segítségével lefogta a rendőrség helyszínre érkezéséig. A beteghordó a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért speciális törvényi védelemben részesül.

A Szolnoki Járásbíróság elsőfokú ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezést, felmentést jelentett be, illetve a kiszabott büntetés enyhítését kérték. Jelenleg az ügyben a Szolnoki Törvényszék előtt folyik a másodfokú eljárás. A törvényszék a vádlottal szemben alkalmazott letartóztatás indokoltságát felülvizsgálta és azt továbbra is fenntartotta, mely döntés ellen a vádlott és védője fellebbezéssel élt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ezen fellebbezéssel összefüggésben kifejtette, hogy azt alaptalannak ítéli, mert a többszörösen büntetett előéletű, újabb szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményét, három korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt megvalósító terhelt esetében a bűnismétlés veszélye fokozott, ezért vonatkozásában a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás céljai nem biztosíthatók.

A kényszerintézkedés tárgyában bejelentett fellebbezések alaposságáról a Szegedi Ítélőtábla, míg a vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában