galériával, videókkal / frissítve

2021.01.21. 07:22

Nyolcvan tűzoltó tizenegy vízsugárral oltotta a jászberényi tüzet

Tűz keletkezett egy akkumulátorgyár egyik, kilencezer négyzetméteres tűzszakaszában szerdán éjszaka a jászberényi Necső telepen. Az esethez nagy erőkkel vonultak ki az egységek.

Szoljon.hu

FRISS – 20:00

Megfékezték a tűzoltók a jászberényi Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének mintegy kilencezer négyzetméteres egységében keletkezett tüzet – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

FRISS – 15:25

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön közösségi oldalán videóban tette közzé, hogy a káreset után a kormány minden lehetséges támogatást megad annak érdekében, hogy a Jász Plasztik üzemegysége biztosítsa a megélhetést a dolgozóknak.

FRISS – 13:25

A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani a jászberényi Necső-telepen. A jászberényi, a hatvani, a nagykátai, a szolnoki és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a tűzoltással párhuzamosan utómunkálatokat végeznek a helyszínen. Az egységek a még égő, izzó részeket három létrasugár és két vízágyú segítségével oltják a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

FRISS – 10:20

Németh Ádámtól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, az esethez Jász-Nagykun-Szolnok mellett Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, illetve a fővárosból összesen huszonnégy gépjárművel, mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett, akik tizenegy vízsugárral, köztük három létrasugárral kezdték meg a beavatkozást, munkájukat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Az egységek az egyik helyiségből három argon- és egy PB-gázpalackot hoztak ki, melyeket nem ért hőhatás. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok más tűzszakaszokra is átterjedjenek. A beavatkozók munkáját a fővárosból érkezett légzőbázis támogatta. A helyszínen a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el. A tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

 

FRISS – 9:00

Tűz keletkezett a Jász Plasztik Kft. nagy méretű üzemcsarnokában Jászberényben, a Necső telepen szerda éjjel. A tűzoltók a helyszínen dolgoznak, még vannak fellángolások, a tűz okának felderítése érdekében tűzvizsgálati eljárás indul – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője csütörtök reggel az MTI-vel.

Németh Ádám elmondta: a Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének egyik kilencezer négyzetméteres része égett le. Több megye mintegy nyolcvan tűzoltója több mint húsz gépjárművel vonult a helyszínre – közölte. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre ment. Veszélyes anyagot mutattak ki a levegőben a tűz közelében, de lakott területen már nem – mondta a sajtószóvivő.

Korábban írtuk:

Tűz keletkezett szerda éjszaka egy üzemcsarnokban Jászberényben, a Necső telepen – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az esethez a jászberényi, a nagykátai, a hatvani, a hevesi, a gyöngyösi, a ceglédi, a szolnoki és a gödöllői hivatásos, valamint a jászárokszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. Több mint húsz tűzoltó gépjárművel érkeztek tűzoltók.

Hajnalra hetven tűzoltó megfeszített munkával körülhatárolta a tüzet, amely egy akkumulátorokat gyártó üzem körülbelül kilencezer négyzetméteres üzemegységében keletkezett. A lángokat tizenegy vízsugárral oltják. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben.

Fotó: Gémesi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában