vádemelés

2021.03.08. 15:09

Egy jelzőtáblát és egy villanykarót is kidöntött egy férfi Jászkiséren

A 48 éves férfi még 2020. október 26-án, figyelmetlenségből döntött ki egy elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát és villanyoszlopot Jászkiséren.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves baskói férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 26-én délelőtt, Jászkiséren, a Fő úton közlekedett egy vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Ekkor a 3227-es út és a Fő út kereszteződése közúti baleset miatti helyszínelés miatt le volt zárva, ezért a férfi a Szolnok-Vámosgyörk között húzódó vasútvonal közút-vasút kereszteződésén áthaladva szerette volna folytatni útját Jászapáti felé – adta hírül a megyei főügyészség.

Amikor áthaladt a vasúti sínen, és jobbra kanyarodott, figyelmen kívül hagyta az úttest méretét, valamint az általa vezetett járműszerelvény kanyarodási sajátosságait. Ennek következtében a vontató után kapcsolt félpótkocsi jobb oldali kerekeivel lehaladt az útpadkára, és középső részével az útpadka betonkorlátjának ütközött, majd kidöntött egy elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát és egy villanykarót, ami el is tört.

Fotó: police.hu

A baleset következtében nem történt személyi sérülés, de a férfi által vezetett járműszerelvénnyel kidöntött, eltört villanykaró a sínpálya irányába dőlt, így az oszlop által addig magasba emelt villamos vezetékek kb. 4 méterrel a vasúti sínpár fölött lógtak. Ezért a vádlott gondatlan cselekményével közvetlenül veszélyeztette a vasúti közlekedésben részt vevők életét és testi épségét.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el, s sújtsa pénzbüntetéssel a vádlottat. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog döntést hozni.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában