JÁSZKUNSÁG

2021.03.31. 11:33

Könnyen történhet baleset a rossz minőségű és a csúszós utak miatt

A megyei rendőrség a rossz minőségű és a csúszós utak veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy motorosra a közúti közlekedés során sok és sokféle veszélyhelyzet leselkedik. Ilyen például az utak rossz minősége, a vizes vagy éppen sármocskos felület, a gödrök, a felbukkanó kis- és nagytestű állatok, figyelemelvonó jelenségek, egyéb közlekedési eszközök – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Ugyanakkor mi magunk is – mint a jármű vezetői – veszélyforrást jelentünk. Vannak helyzetek, amelyeket megfelelő szintű figyelemmel és gyakorlással ki tudunk védeni, el tudunk kerülni. A fékezés-vészfékezés megfelelő szintű alkalmazása, a kikerülési manőver profi végrehajtása, a fékezek és kikerülök gyakorlat is idővel rutinná válik. A profi kerékpáros vagy maratonfutó edzés nélkül gyorsan lecsúszik a középmezőnybe és középszerűvé válik.

Motorozás tekintetében a motoros élete, testi épsége a tét.

Arról nem is beszélve, hogy lehetünk vétlenek egy balesetben és azt is jó lenne kivédeni, elkerülni, megúszni. Vegyék figyelembe, hogy a veszélyhelyzet felismerését, a megfelelő technika kiválasztását és alkalmazását csak maximális figyelem és rendszeres gyakorlás révén tudja készségszintre fejleszteni egy motoros.

A tavasz napról napra több motorost csalogat az utakra, ám érdemes ebben az időszakban több dologra is odafigyelni. Ezekről alábbi cikkeinkben olvashatnak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában