JÁSZBERÉNY

2021.04.12. 19:00

Részegen keresztülhajtott a körforgalmon, majd szántóföldbe csapódott

A sofőr és egyik utasa is súlyos sérüléseket szenvedett.

Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2019. október 19-én este kilenc óra körül ittassága miatt nem észlelte a Jászberény lakott területén kívül, a 31-es és 32-es számú főút kereszteződésében lévő körforgalmat, és két utasával az autóban, több mint 90 km/órás sebességgel egyenesen keresztülhajtott azon, letarolva a körforgalom közepén lévő füves területen útjába kerülő közlekedési táblákat, majd a szemközti szántóföldbe csapódott. Egyik utasa, és maga is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az ügyben 2020. április 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság egy előkészítő ülést és két tárgyalást tartott, utóbbin, 2020. november 10-én ítéletet hozott. A vádlottat, aki beismerte bűnösségét és kifejezte megbánását, ittas járművezetés bűntette miatt 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte és 2 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet.

A vádlott és védője azonban a járművezetéstől eltiltás tartamának mérséklése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre.

A Szolnoki Törvényszék március 19-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, enyhítésre nem látott okot, illetőleg lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában