Vádirat

2021.04.23. 10:33

Több millió forintot csalt ki idős férfiaktól egy kunszenti nő

A nő sem vállalkozással, sem önálló ingatlannal nem rendelkezett.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 44 éves kunszentmártoni nő ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott 2018. decemberétől 2019. júliusáig három idős férfit csapott be. A vádlott módszere az volt, hogy társkereső hirdetéseken keresztül ismerkedett meg a tőle jóval idősebb sértettekkel. Miután a sértettek bizalmába férkőzött, különböző indokokkal pénzt kért kölcsön tőlük.

Két alkalommal arra hivatkozott, hogy az üzleti vállalkozásához lenne szükség átmeneti segítségre, és ha kiszáll a cégből, akkor a részesedéséből visszafizeti a kölcsönt. Egy alkalommal pedig azzal csapta be áldozatát, hogy az ingatlanján levő végrehajtási jogot szeretné töröltetni, és ha eladja az ingatlant, abból teljesíti a tartozását.

A vád szerint a nő azonban sem vállalkozással, sem önálló ingatlannal nem rendelkezett.

A jóhiszemű sértettek 500.000.-, 1 millió és 1.200.000.- forintot adtak át a vádlottnak. A pénz átadását követően a vádlottat a sértettek többször keresték telefonon és személyesen is, de elérhetetlenné vált számukra.

Az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben. Az ügy a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában