JÁSZKUNSÁG

2021.05.20. 16:00

Kék nefelejcs az eltűnt gyerekekért

Az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, papírból hajtogatott, kék virágokkal kampányolnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Az eltűnt és bántalmazott gyermekek világnapjának egyik jelképe a kék nefelejcs – hívja fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A virág neve magában hordozza a legfőbb üzenetet: ne felejts el!

Ez adta az alapgondolatot, hogy papírból hajtogatott kék virágok hívják fel a figyelmet a nemzetközi emléknapon, május 25-én a gyermekek eltűnésének jelenségére, okaira, a csellengés veszélyeire, a megelőzés fontosságára, és főképp arra, hogy figyeljünk, vigyázzunk gyermekeinkre!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek kérik, hogy aki egyetért a kezdeményezés céljával, az hajtogasson papírból készült, kék virágot, majd fényképezze le és tegye közzé #keknefelejcs #eltuntgyermekekvilagnapja megjelöléssel!

Lefotózhatja, ahogy átadja valakinek, de ruhára, gomblyukba fűzve, táskára, vagy épp a hajába tűzve is kifejezheti, hogy fontosnak tartja a kampány üzenetét. A cél, hogy árasszák el a közösségi felületeket ezek a figyelemfelhívó virágok, amelyek bármilyen technikával elkészíthetők, vághatók, ragaszthatók. Fontos, hogy papírból készüljenek, és kék színűek legyenek. Segítségként itt az útmutató a fényképen szereplő virág elkészítéséhez.

Fotó: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában