letartóztatás

2021.06.09. 17:30

Kérte, hogy halkítsák le a zenét, verést kapott érte az apáti férfi

A letartóztatott férfi és társai többször megütötték, megrugdosták a szomszéd ház lakóját.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy Jászapátiban élő 35 éves férfi letartóztatására csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint június 6-án a kora esti órákban, Jászapátiban, a férfi által lakott családi házból igen hangosan szólt a zene. Ez zavarta az egyik szomszédos ház lakóját, aki emiatt bejelentést tett a helyi rendőröknek.

A bejelentő a rendőrőrsről hazatérve az utcán összefutott szomszédjával, s arra kérte, halkítsák le a zenét. Erre a megszólított férfi és több fős társasága rátámadt a sértettre, többször megütötték, megrugdosták őt. Eközben a gyanúsított azzal fenyegette a sértettet, hogy megöli, rágyújtja a házát.

A megtámadott férfinek sikerült bemenekülnie háza udvarára, azonban a gyanúsított és társai a kerítést megrongálva követték őt az ingatlanba, és tovább folytatták ütlegelését. A támadók csak akkor távoztak az udvarról, amikor a sértett felesége közölte velük, hogy kihívta a rendőrséget.

A sértett az elszenvedett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a veszélye annak, hogy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkezzenek.

A gyanúsított és társai a kerítés megrongálásával 450.000 forint kárt okoztak a sértettnek.

A járási ügyészség azért indítványozta a korábban erőszakos bűncselekmény miatt büntetett férfi letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, illetőleg újabb hasonló bűncselekményt követne el szomszédja sérelmére.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Információink szerint a letartóztatott férfi az, aki megfenyegette Pócs János országgyűlési képviselőt, az esetről ma reggel hírportálunkon is beszámoltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában