ítélet

2021.07.01. 18:50

Honfitársait rabolta ki két szerb vendégmunkás Jászberényben

A két szerb férfi még 2018. február 17-én este az egyik jászberényi munkásszálláson két másik, a szálláson lakó szerb férfit bántalmaztak, azért, hogy pénzt szerezzenek tőlük, egy harmadikat pedig megfenyegették.

Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a két, harmincas éveiben járó szerb férfinak a büntetőügye, akik 2018. február 17 én este az egyik jászberényi munkásszálláson két másik, a szálláson lakó szerb férfit bántalmaztak, azért, hogy pénzt szerezzenek tőlük, egy harmadikat pedig, aki mindezt kénytelen volt végignézni, fenyegetéssel vettek rá pénze átadására – adta hírül a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Az egyik áldozat a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottak 2.500 forintos zsákmányt tudhattak magukénak.

Az ügyben 2018. április 27-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság öt tárgyalást tartott az ügyben.

Az utolsón, 2020. szeptember 24-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű férfiakat 3 rendbeli társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 6 év 8 hónap – 6 év 8 hónap börtönre ítélte, 7-7 évre eltiltotta a közügyektől, és ugyanennyi időre kiutasította őket Magyarország területéről.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbeztek, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A vádlotti, illetőleg védői fellebbezések részben eredményre vezettek.

A Szolnoki Törvényszék ugyanis 2021. június 22-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlottakkal szemben kiszabott 6 év 8 hónap – 6 év 8 hónap börtönbüntetés tartamát 5 év 6 hónap – 5 év 6 hónapra enyhítette, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában