mérgező

2021.07.29. 12:20

Klórgáz került a levegőbe, kiürítették a miklósi strandot

A strand egyik dolgozóját kórházba szállították.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mérgező klórgáz került a levegőbe csütörtök reggel a törökszentmiklósi strandon, a területet kiürítették, egy embert kórházba szállítottak a mentők.

– A munkatársunk és a beszállító cég alkalmazottja a tisztításhoz használt vegyszert fejtették át a gépházban, azonban rossz tartályt használtak, így körülbelül tizenöt liter sósav került a hipóra. A gépész azonnal elzárta a szivattyút, de addigra már valamennyi klórgáz felszabadult,és a levegőbe került – tájékoztatta hírportálunkat a történtekről Róth Ervin, a strandot üzemeltető Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Törökszentmiklósról és Szolnokról érkeztek tűzoltók a helyszínre, illetve kitelepült a katasztrófavédelmi mobillabor is. Mivel az érzékelők magas klórgáz koncentrációt mértek, kiürítették a strandot és a délelőtti órákban folyamatosan figyelték a klórgáz koncentráció mértékét, amely szerencsére csökkent – mondta el Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Mivel a tűzoltók felhígították azt a veszélyes anyagot, amelyből a klórgáz fejlődött, így a gázképződés is megállt. A beszállító cég a későbbiekben kiszivattyúzza a vegyszert a tartályból – jelezte a szóvivő.

A vegyszer semlegesítéséig és a gépház kiszellőztetéséig elővigyázatosságból nem engednek vendéget a fürdőbe. A strand munkatársát megfigyelésre a Hetényi Géza Kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában