Programok

2021.07.20. 16:30

Közlekedési tábort szerveztek a megyei rendőrök gyermekeinek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedési tábort szervezett a megyében dolgozó kollegák gyermekei részére.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Siófok-Sóstó immár második alkalommal adott otthont az öt napig tartó vízparti feltöltődésnek a nyári szünet kezdetén – olvasható a police.hu-n. Az idén 32 rendőr gyereke élvezhette a Balaton vizét, és bővíthette tudását a közlekedésbiztonság területén. Szórakoztatásukról és a különböző érdekes programokról nyolc, a baleset-megelőzésért sokat tevő rendőr gondoskodott.

Az első nap a Biztonságért Közhasznú Alapítványtól Illés István Ayala zenés előadása során tanulhattak a táborozók többek között a KRESZ táblákról, a rájuk leselkedő veszélyekről. Másnap Pintér József főtörzszászlós, baleseti helyszínelő érdekes és izgalmas látványelemekkel tarkított, interaktív bemutatója kötötte le a gyerekek figyelmét. A táboroztatók – kímélve a gyerekeket – a következő előadást már a Balaton partjára, a fák árnyékába szervezték.

Dávid Mónika őrnagy, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, beszélt a nyári közlekedés és a strandolás veszélyeiről. Természetesen a napok nagy részét mégis a strandolás és a felhőtlen szórakozás töltötte ki. A tikkasztó melegben vízi–, míg a hűvösebb pillanatokban szárazföldi sorversenyen ügyeskedtek a fiatalok.

Fotó: police.hu

Zárásként Kosztyó Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője – aki egyben a tábor vezetője is volt – csodás és balesetmentes nyarat kívánt a gyerekeknek, majd megköszönte elhivatott kollégái közreműködését.

A vízparton eltöltött napok nemcsak plusz tudást, pozitív emlékeket és szuper ajándékokat adtak a gyerekeknek, hanem ezeknél sokkal értékesebbet is, új barátságokat. Az utolsó este egy igazán jól sikerült bulival zárult, ahol kicsik és nagyok együtt limbó hintóztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában