MILITARIZÁLÁS

2021.07.13. 07:00

Polgári alkalmazottak tanultak katonai ismereteket Szolnokon

A hallgatók egyebek mellett elsajátították az angol nyelvű rádiós hírváltás szabályait is.

Mészáros Géza

Az oklevelek átadásával ért véget a szolnoki székhelyű MH Béketámogató Kiképző Központ szervezésében tartott Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam (Hostile Environment Awareness Training – HEAT) – tájékoztatta hírportálunkat a honvédség.

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság immár negyedszer „delegálta” civil munkatársait, akik június 27-én érkeztek meg egyhetes felkészítésük helyszínére, Táborfalvára. A tanfolyamon olyan köztisztviselők és önkéntesek vettek részt, akik biztonsági szempontból kockázatosnak minősített külföldi helyszíneken láthatják majd el feladataikat a jövőben.

A hallgatók egyebek mellett elsajátították az angol nyelvű rádiós hírváltás szabályait, az improvizált robbanóeszközök, aknák elleni védelem, valamint a személyi kimentés-kimenekítés alapjait, megtanulták a térkép és a GPS használatát, illetve felfrissítették egészségügyi ismereteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában