videóval

2021.08.13. 13:36

Fegyverrel rabolt két szolnoki fiatal, letartóztatták őket

A két 20 éves fiatal még július 7-én, fegyverrel tört be egy szolnoki lakásba, ahonnan készpénzt loptak el. Az ingatlanban tartózkodó férfi és élettársa kezét ragasztószalaggal összekötözték, szájukat pedig leragasztották.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett két 20 éves szolnoki férfi letartóztatására, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt – tájékoztatott a megyei főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint ez év július 7-én délután, a baráti viszonyban lévő gyanúsítottak egy szolnoki vendéglátóhelyen megállapodtak abban, hogy aznap este rablási cselekményt fognak végrehajtani. Ennek érdekében mindketten váltóruházatot, símaszkot, kesztyűt, szigetelő ragasztószalagot és két gázriasztó fegyvert vettek magukhoz, egy táskába pakolva az eszközöket.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a két fiatalember késő este, már sötétedés után a Zagyván átívelő vasúti híd melletti fás területen átöltöztek, maszkot és kesztyűt vettek magukra, a ragasztószalagot és a riasztó fegyvereket pedig egy táskában vitték magukkal, és elindultak egy közeli társasház irányába.

A gyanúsítottak a társasház kapunyitó kódját már korábbról megtudták, ezért bejutottak az épületbe, majd bekopogtak az egyik lakásba is.

Arra hivatkoztak, hogy ők a szomszédok. Az ingatlanban tartózkodó férfi a lakás ajtaját résnyire kinyitotta, majd meglátva a két fekete ruhába öltözött fiatalt, az ajtót megpróbálta visszacsukni. Azonban a gyanúsítottak erővel benyomták az ajtót, így bejutottak a lakásba.

A sértett bár eleinte védekezett, de az egyik fiatal a fejéhez tartotta a gázriasztó fegyvert. A pisztolyt a férfi megpróbálta kicsavarni támadója kezéből, de a két fiatalember végül együttes erővel megtörték az ellenállását. Időközben a fegyverrel „sakkban tartott”, a már a földön fekvő férfi élettársa is felriadt a zajra.

A fiatalok azonnal lefogták, és mindkét „áldozatuk” kezét ragasztószalaggal összekötözték, és a szájukat is leragasztották.

Majd a hálószobai ágyra ültették őket, ahol az egyik fiatal vigyázott rájuk, a másikuk pedig a lakásban kutatni kezdett. A gyanúsítottak nagyobb összegű készpénzt találtak, amelyet magukhoz vettek, majd a sértettek szájáról a szigetelőszalagot levették, és a lakást futva elhagyták. A cselekményt követő napon a fiatalok a rabolt pénzt egymás között elosztották.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel. A végzés az egyik gyanúsítottal szemben végleges. A másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a határozat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában