Állatkínzás

2021.10.27. 10:30

Felfüggesztettet kaphat a kutyájával kegyetlenül bánó újszászi nő

A nő közel egy hónapig tartotta kutyáját vasláncra verve.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal az újszászi nővel szemben, aki a saját ingatlana udvarán heteken át az állat nyakára fűzött vaslánccal egy betonkaróhoz kötve, különös szenvedések között tartotta a kutyáját – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 47 éves nő július 16-án és azt megelőzően legalább 2-4 hétig úgy tartotta az újszászi lakóháza udvarán a 2 éves, keverék, középtermetű nőstény kutyáját, hogy a kutya a nyakára fűzött 2 méter 40 cm hosszú vaslánccal egy betonkaróhoz volt kötve.

A vádlott bánásmódja következtében a szorosra fűzött vaslánc az állat mozgásának hatására bemélyedt a kutya nyakán lévő kötőszövetekbe, és ennek következtében egy mélyre terjedő, kifekélyesedéssel és kiterjedt szövetelhalással járó, az állatnak különös szenvedést okozó gyulladást eredményezett, amely mellett a kutya lesoványodott és kiszáradt állapotban is volt.

Amennyiben nem történt volna meg a kutya kimentése, és nem kezdődött volna el a gyógykezelése, az állat nagy valószínűséggel napokon belül elpusztult volna.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában