Zárlat

2022.02.07. 13:49

Elektromos kapcsolószekrény égett Alattyánban

A házban élő két ember otthonában maradhatott.

szoljon.hu

Nem szabad elhanyagolni otthonunk elektromos hálózatát Fotó: Jászberény HTP

Zárlat miatt megolvadt biztosítéktól gyulladt ki egy melléképület falán lévő elektromos kapcsolószekrény vasárnap reggel Alattyánban, a Szent István úton – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók elvégezték az áramtalanítást, így az egység puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megszüntette a további izzást, parázslást. A házban élő két ember otthonában maradhatott. 

Nem szabad elhanyagolni otthonunk elektromos hálózatát, érdemes azt rendszeres időközönként szakemberrel felülvizsgálni. Különösen igaz ez a régi építésű házak esetében, melyek hálózata nem a mai kor igényeinek megfelelő terhelésre lett méretezve. Csak szakemberrel végeztessünk átalakításokat, kerüljük a túl sok elosztó és hosszabbító használatát. A nem használt készülékek csatlakozóját húzzuk ki a konnektorból, mert ezek ennek ellenére is terhelik a hálózatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában