Riasztás

2022.02.28. 14:30

Három embert mentett meg a szén-monoxid érzékelő Szolnokon

Szén-monoxid jelenlétét mutatták ki egy szolnoki lakásban.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Jelzést adott a szén-monoxid érzékelő szombat délután Szolnokon, egy Vitéz Tóth Lajos utcai társasházi lakásban – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A készüléknek köszönhetően a három lakó nem sérült meg. A szolnoki hivatásos tűzoltók a gázkazán közelében kimutatták a szén-monoxid koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót. Az egység egy másik, felsőbb emeleti lakásban is méréseket végzett, ott azonban nem volt detektálható a mérgező gáz.

Ez az eset is rávilágít arra, mennyire fontos, hogy az ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel. Emellett javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem térítésmentesen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell. A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában