Rongálás

2022.03.12. 06:30

Tüzet gyújtott egy vasúti kocsiban egy túrkevei férfi

A tűz átterjedt a fülke burkolatára és padlójára.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Rongálás miatt emelt vádat egy tizenkilenc éves túrkevei férfi ellen a Szolnoki Járási Ügyészség – tudatta közleményében a megyei főügyészség sajtóosztálya. A vádirat szerint a korábbi bűncselekménye miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfi tavaly február kilencedikén este a szolnoki vasútállomás egyik vágányán tárolt személyszállító kocsi fülkéjében papírhulladékot tömködött a szemetestárolóba, majd meggyújtotta azt azzal a céllal, hogy a tűznél melegedjen

A tűz átterjedt a fülke burkolatára és padlójára. A férfi ugyan eloltotta az általa okozott tüzet, de a vasúti kocsiban így is mintegy 120 ezer forint kár keletkezett. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a már többször büntetett férfit fogházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, és a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is rendelje el. Az ügy a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában