Vádemelés

2022.04.12. 11:39

Elaludt a teherautó sofőrje, egy négyfős család autójába csapódott Kisújszállásnál

A személyautó minden utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A közlekedési büntetőügyekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a teherautó sofőrrel szemben, aki 2020 nyarán, Kisújszállás lakott területén kívül, a 4. számú főúton, vezetés közben elaludt és összeütközött egy szemből érkező személyautóval, amelyben egy négy fős család utazott. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség számolt be hírportálunknak.

 

A vádirat szerint a 45 éves biharugrai férfi 2020. július 31-én este, Kisújszállás lakott területén kívül, a 4. számú főúton, a munkaadója tulajdonát képező teherautóval Debrecen felé igyekezett, de elaludt vezetés közben. Ennek következtében a 3.500 kilogramm össztömegű jármű teljes terjedelmével áttért a szemközti forgalmi sávba.

 

A szemből érkező személyautó sofőrje azonnali fékezéssel és jobbra kormányzással igyekezett kitérni az irányítatlanul, 100 kilométer/óra sebességgel, féktávolságon belül elé behaladó teherautó elől, azonban nem tudta elkerülni a balesetet.

 

Az ütközés erejétől mindkét jármű megpördült, a négy fős családot szállító személyautó az eredeti haladási irányának háttal, az útpadkán állt meg.

A baleset következtében a személyautót vezető családapa súlyos és maradandó, míg felesége és kiskorú gyermekei 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek.

A baleset folytán a vádlottnak is számos 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett.

 

Az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában