Átverés

2022.10.22. 06:55

A romantika csak trükk: csalók utaznak a szerelemre vágyó áldozatok pénzére a Jászkunságban is

Egy magát katonának kiadó ismeretlen – miután a kiszemelt, egyedül élő áldozata bizalmába férkőzött – pénzt kért. Gyanútlan áldozata bedőlt a trükknek, és utalt. Nagy hiba volt!

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az elkövetői módszer már jól ismert, a csalók a közösségi oldalon beszélgetést kezdeményezve a sértett bizalmába férkőznek, majd kicsalják az áldozat pénzét. Ez egy minapi esetnél sem történt másképp – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy magát katonának kiadó ismeretlen miután a kiszemelt, egyedül élő áldozata bizalmába férkőzött, máris előhozakodott a magyarországi letelepedés gondolatával. Azt állította, hogy bankszámláját külföldön zárolták, és a rajta lévő pénzéhez nem tud hozzáférni, csak úgy, ha azt csomag formájában elküldi futárral a sértetthez. Az áldozatnak először a futár költségeit kellett kifizetni, majd később kapott egy újabb értesítést, miszerint a szállítmányt a vámon feltartóztatták, további pénzre lesz szükség, hogy a hatóságok eltekintsenek a csomagok átvizsgálásától, lefoglalásától.

Az összeg átutalását követően az ismeretlen ismerőst persze elérni már nem lehetett, az üzenetekre nem válaszolt...

A megyei rendőr-főkapitányság szakemberei felhívják rá a figyelmet, hogy a romantikus csalások elkövetői elektronikus úton veszik fel a kapcsolatot, gyakran a közösségi média felületein szemelik ki az áldozatukat. A bizalom megszerzése után egy hihetőnek tűnő történettel előállva használják ki a romantikus kapcsolat illúzióját, és pénzt csalnak ki a gyanútlan emberektől.

Megelőzni ezeket az esetek leginkább úgy lehet, ha mindig óvatosan fogadjuk a világhálón érkező gyanús közeledéseket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában