Jászkunság

2022.10.18. 14:17

Baleset után a tulajdonos feladata elszállítani az autóját

Több alkalommal is előfordul megyeszerte, hogy egy-egy gépjármű a közlekedési baleset után az út mentén vagy az árokban várja a hogyan továbbot. Ez nemcsak veszélyes helyzeteket teremthet, egy szántóföldön például a mezőgazdasági munkát akadályozza.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

– A közúti közlekedési balesettel érintett jármű – akár üzemképes, akár üzemképtelen – elszállíttatása elsősorban a tulajdonos kötelessége és feladata. Ezen szabály kiváltképp igaz, ha a jármű forgalmi akadályt képez vagy a vagyonbiztonságot veszélyezteti – tájékoztatta lapunkat András Hunor Lehel, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: amennyiben ennek nem tesznek eleget, abban az esetben a rendőrség viszi el a helyszínről, de ilyenkor a felmerülő költségek a tulajdonost terhelik. 

Előfordulhat olyan eset, hogy az autót a rendőrség a további szakértői vizsgálatok, vagy egyéb célból lefoglalja, ilyenkor annak sorsáról hivatalból intézkednek.

– A gyorsforgalmi utak mentén hátrahagyott, műszaki hibás járművek eltávolítása a közút kezelőjének feladata, itt is a vagyonmegóvás és balesetmegelőzés a fő szempont – emelte ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában