Kéménytűz

2022.10.07. 10:40

Füst okozott riadalmat egy kisújszállási családi háznál

Lerakódott korom izzott a kéményben.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Izzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében csütörtök délelőtt Kisújszálláson, a Malom utcában. Az épület lakója a padlástérben terjengő füstöt észlelve hívta a központi segélyhívószámot. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók átszellőztették a padlást, majd az izzó részeket eltávolították a kéményből, végül hőkamerával átvizsgálták az épületet. A ház lakható maradt – jelezte a katasztrófavédelem.

A hasonló esetek elkerülése érdekében fontos, hogy mindenki éljen az ingyenes kéményseprés lehetőségével. A családi házakban élőknek kérniük kell ezt a katasztrófavédelemtől, amely megtehető a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon, illetve a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon a 9-es, majd az 1-es gomb lenyomását követően. A szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések kéményét javasolt évente, a gázkészülékekét pedig kétévente ellenőriztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában