Bűnügy

2022.11.30. 16:12

Letartóztatásban a szolnoki ámokfutó

Letartóztatásban van az a férfi, aki egy szolnoki utcában házakat rongált, gépjárműből lopott, majd egy ott parkoló másik autóval elhajtott és balesetet szenvedett.

Szoljon.hu

A férfit korábban eltiltották járművezetés alól

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség rongálás bűntette, lopás vétsége, jármű önkényes elvételének bűntette, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indítványozta annak a 27 éves szolnoki férfinek a letartóztatását, aki a napokban, Szolnokon egy utcában több ingatlant is megrongált, majd egy ott parkoló járműből lopott, és egy másik kocsival pedig elhajtott és balesetet szenvedett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi  november 26-án 8 és 9 óra között egy szolnoki utcában két szomszédos családi ház ablakait, valamint utcafronti falát több alkalommal kővel megdobta, a házak ablaküvegeit kitörte, továbbá az egyik ház utcafronti falán lévő külső burkolatot is megrongálta.

A férfi ezután egy, ugyanebben az utcában lévő ingatlan előtt parkoló, csukott, de záratlanul hagyott kocsi utasterébe bement, és onnan ellopott 3.000 forint készpénzt, egy pénztárcát, valamint a járműben lévő, a tulajdonos nevére kiállított hatósági igazolványokat.

Ezután egy másik, szintén ebben az utcában lévő ház elől az ott parkoló csukott, de záratlan autót az abban megtalált indítókulccsal beindította, és a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül a járművel a helyszínről elhajtott, majd Szolnokon, a Horog utcában közúti balesetet szenvedett, melynek során a gépjármű megrongálódott, a férfi pedig könnyű testi sérüléseket szenvedett.

A férfit korábban a Szolnoki Járásbíróság a közúti járművezetéstől 2023. május 16. napjáig eltiltotta. 

A férfi az ingatlanok megrongálásával mintegy 800.000 forint kárt okozott, az autóban okozott kárt még ezután fogják pontosan felmérni.

Az ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett férfivel szemben a várható büntetés nagyságára, az elkövetett bűncselekmények tárgyi súlyára, illetve a vele szemben folyamatban lévő más büntetőeljárásokra is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra is, hogy az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A nyomozási bíró november 29-én az ügyészség indítványa alapján a férfi letartóztatását elrendelte, a döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

A férfi az ingatlanok megrongálásával mintegy 800.000 forint kárt okozott
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában