Megelőzés

2022.11.04. 17:25

Olimpikon is támogatta a szolnoki láthatósági kampányt

Különleges akcióval hívta fel a láthatóság fontosságára a figyelmet a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A Pelikán Bevásárlóközpont első emeletén péntek délelőtt megtartott esemény célja a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos közlekedésének biztosítása volt, a jó ügyet Szilágyi Réka olimpikon személyes jelenlétével támogatta.

Köllő Judit

Szilágyi Réka olimpikon is részt vett a megyei rendőr-főkapitányság pénteki rendezvényén

Fotó: Nagy Balázs

Idén negyedik alkalommal hívja fel a figyelmet a láthatóság fontosságára a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A Light Friday elnevezésű országos program egy közlekedésbiztonsági akció, melynek célja a gyalog és kerékpárral közlekedők láthatóságának javítása.

A kampányhoz Szilágyi Réka gerelyhajító olimpikon is csatlakozott, aki elkötelezte magát e nemes ügy támogatása mellett.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki épségben hazaérjen – hangsúlyozta a sportoló. – Így amikor először hallottam e kampányról, kifejezetten örültem, mert szeretném, ha mindenki fokozottan odafigyelne az utakon, ezzel csökkentve a balesetek számát. Általában autóval járok, s olyankor én is a lehető legkörültekintőbben igyekszem figyelni a többi közlekedőre. Fontosnak tartom azt is, hogy már iskolában felhívjuk a gyerekek figyelmét az alapvető szabályokra, hiszen jómagam is a KRESZ tanulása közben szereztem a legtöbb ismeretet. Tapasztalataim szerint sokan zenét hallgatva nem figyelnek eléggé vezetés, vagy épp séta közben, ami súlyos hibákhoz vezethet.

 

Az olimpikon hozzátette: a kölcsönös figyelem elengedhetetlen az utakon.

 

 – A Light Friday kampány lényege, hogy a járókelők ezen a napon díjmentesen szerezhetnek be láthatósági eszközöket – fejtette ki Dávid Mónika őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. – Akciónk keretében ma az éleslátás fontosságára hívja fel a figyelmet az egyik szolnoki optika képviselője, a szélvédőkkel kapcsolatos problémák kiküszöbölésére pedig egy szakember is csatlakozott kampányunkhoz, de Szilágyi Réka olimpikon is letette voksát a biztonság fokozása mellett. Az a célunk, hogy minél többen használják a tőlünk kapott láthatósági eszközöket. Mindez azért is fontos lenne, mert sajnos így ősszel, de legfőképp a téli időszakban – amikor már rosszabbak a látási viszonyok – sok gyalogos és kerékpáros baleset történik.  

Az őrnagy azt is kiemete: ezekben a hónapokban nagyobb hangsúlyt fektetnek a kampányokra.

Odafigyeléssel elkerülhető a baj

– Néhány fontos dologra kell odafigyelni, hogy elkerüljük a nagyobb baleseteket – emelte ki Dávid Mónika őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. – Ebbe beletartozik a jármű megfelelő műszaki állapota, a téli gumi használata, illetve az is, hogy mi magunk is kiszakadjunk a nyári közlekedés rutinjából és óvatosabban, körültekintőbben, a megfelelő követési távolságot betartva közlekedjünk. A gyalogosok és a kerékpárosok esetében pedig elengedhetetlen a megfelelő láthatóság biztosítása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában