Galériával és videóval

2022.05.11. 17:25

Kerékpáros Nyílt Napot rendeztek a szolnoki általános iskolában

Az iskolában megtartott balesetmegelőzési rendezvényen a rendőrség munkatársai nem csak a szabályok betartására hívták fel a harmadik és negyedik osztályos gyermekek figyelmét, hanem a kulturált közlekedés fontosságára is.

Czakó Nóra

Fotó: Mészáros János

Európa-szerte május 11-én ünneplik a Közlekedési Kultúra Napját. Ennek apropóján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság megyei balesetmegelőzési bizottsága, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési osztálya Kerékpáros Nyílt Napot rendezett a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában.

– A Közlekedési Kultúra Napja egy nagyszerű lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet, mennyire fontos az odafigyelő, toleráns, példamutató közlekedés – mondta hírportálunknak Dávid Mónika őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára. 

– A közlekedési kultúra a mindennapi életünk része, hiszen ide tartozik az, amikor egy kézmozdulattal jelezzük a gyalogosnak, hogy nyugodtan, biztonságosan átkelhet a túloldalra, vagy elengedjük az autóst, amikor látjuk, hogy már torlódik a sor. Szolnokon kiváló példája a kulturált közlekedésnek, amikor a Tisza-hídra szeretnénk felhajtani. Ha mindenki legalább egy autót beenged maga elé, már sokkal jobban halad a forgalom, és nem keletkezik közlekedési dugó – részletezte a kiemelt főelőadó.

Az iskolában megtartott balesetmegelőzési rendezvényen a rendőrség munkatársai nem csak a szabályok betartására hívták fel a harmadik és negyedik osztályos gyermekek figyelmét, hanem a kulturált közlekedés fontosságára is.

A diákok oktatást kaptak KRESZ elméletből, kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát és a részeg szemüveget, megtanulták a kerékpár kötelező felszereléseit a mágnes táblán, a KRESZ puzzle-ön keresztül pedig az alapvető KRESZ táblákat is megismerték.

– Sok mindennel készültünk a mai napra, és mindezt annak a jegyében, hogy biztonságosan, egymásra odafigyelve, kulturáltan közlekedve mindenki épségben hazaérjen – hangsúlyozta Dávid Mónika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában