Jászladány

2023.02.22. 15:47

Fel akart gyújtani egy házat, de végül öt kiló sertéshússal is beérte a fenyegetőző férfi

Azt is megpróbálta bemesélni a rendőröknek, hogy egy járókelő 9 üveg alkoholt és némi chipset nyomott a kezébe a kihalt utcán, az éjszaka közepén.

Szoljon.hu

A rendőrség a gyanúsított őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatása indítványozására

Forrás: police.hu

Egy 27 éves jászladányi férfit gyanúsítanak azzal, hogy február 21-én a hajnali órákban az egyik helyi élelmiszerüzletből különböző árucikkeket vitt el 35 ezer forint értékben, azonban a betöréssel mintegy 250 ezer forintos rongálási kárt okozott – olvasható a police.hu-n. A bűncselekményt megelőzően sem tétlenkedett, nyitvatartási időn kívül, 1 óra körül egy töltőállomást keresett fel, ahonnan chipset és 20 üveg fél deciliteres alkoholt tulajdonított el.

A járőröző egyenruhások épp a helyszínén közelében ellenőriztek egy helyi lakost, akinél chips és 9 üveg mini szeszes ital volt. 

A kérdésre, hogy honnan származnak a nála lévő tárgyak, elmondta, egy férfival találkozott az imént, aki megszólította és adott neki az italokból és a chipsből. 

A rendőrök adatgyűjtés és kamerafelvétel-elemzést követően gyorsan elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit kihallgattak.

Végül azonban nem csak e két jogsértést rótták a terhére, hiszen a megalapozott gyanú szerint január 21-én 11 óra és február 20-án 8 óra közötti időben egy berendezett, de nem lakott jászladányi családi házból radiátort, gázkazánt, étkezőasztalt, 8 széket, gáztűzhelyet és konyhabútor-elemeket tulajdonított el. Február 10-én a hajnali órákban egy jászladányi sütőipari kft. és egy élelmiszerbolt bánta a jogsértő ténykedését, több ezer forintos lopási kárt okozva magatartásával. Ugyancsak a terhelt a feltételezett elkövetője annak a bűncselekménynek, ami február 14-én hajnalban történt. 

A férfi akkor megjelent egy női ismerősénél, akitől pénzt követelt. Mivel nem kapott, fenyegetőzni kezdett, hogy felgyújtja a házat és szétveri a kint parkoló autókat. Fenyegetését követően a hűtőből 5 kg sertéshúst tulajdonított el.

A rendőrök az ügyeket egyesítették és azokat egy eljárás keretében vizsgálják. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatása indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény és kényszerítés bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában