Vádemelés

2023.02.17. 11:31

Már semmit sem tehettek a bántalmazott szolnoki férfiért, aki két napig hevert egy udvaron

Brutálisan összevert egy idős férfit egy szolnoki pár tavaly májusban. Ki akarták rabolni, de értékeket nem találtak nála. A férfit sorsára hagyták, napokkal később került kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A 31 éves férfi és a 38 éves nő ellen most emelt vádat az ügyészség.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mint ahogyan a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban tájékoztatta hírportálunkat, bejelentés érkezett a szolnoki kórház egyik orvosától 2022. május 21-én, hogy ellátásra beszállítottak hozzájuk egy idős férfit, akinek bántalmazásból származó, súlyos, életveszélyes sérülései voltak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette, kifosztás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves férfival és 40 éves nővel szemben, akik Szolnokon, 2022 májusában olyan súlyosan bántalmaztak a saját otthonában egy 82 éves férfit, hogy az emiatt a kórházban 5 nap múlva elhunyt.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2022. május 18-án 23 óra körül – a férfi javaslatára – bementek a sértett szolnoki házába.

Az ott lakó idős férfi észrevette az érkezésüket, és el akarta küldeni őket, mire szóváltásba kerültek, és a 31 éves férfi elkezdte ököllel ütni az idősebb férfit, aki emiatt a földre esett. A támadó ekkor sem állt le, testszerte ököllel tovább ütlegelte, fojtogatta és rugdosta áldozatát, miközben a nő társa is két alkalommal megrúgta az idős embert. A férfi még társa felszólítására sem hagyta abba az idős férfi brutális bántalmazását.

Amikor a férfi végül abbahagyta az ütlegelést, pénzt keresve átkutatta az ájult házigazda ruházatát, de értéket nem talált, így a lakásból társát követően ő is távozott.

Miután a bántalmazott férfi magához tért, a három házzal odébb lévő másik lakóháza irányába indult, ahol azonban ismét eszméletét vesztette, itt talált rá két nap múlva a szomszédja az udvaron, és ekkor hívott hozzá segítséget – tájékoztatott a  Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A bántalmazott férfi az ütlegelés miatt csonttöréseket, valamint életveszélyes tüdősérülést szenvdett, s a támadás következtében kialakult bal oldali súlyos tüdőgyulladás szövődményei miatt 2022. május 23-án elhunyt.

Az ügyészség a vádiratában – a többszörös, különös visszaeső – büntetett férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés, míg nő társával szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, illetve mindkettőjükkel szemben közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyészég indítványozta továbbá, hogy a bíróság a férfi esetében állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd, a döntést a férfi letartóztatásban, míg a nő bűnügyi felügyeletben várja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában