Bűnügy

2023.02.15. 17:25

Nem volt jobb ötletük, a mosógépben mosták ki a bizonyítékot a jászkunsági tolvajok

A gyanúsítottak több millió forintos lopási és rongálási kárt okoztak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mezőgazdasági cégeknek.

Szoljon.hu

A leszívásához használt műanyagcsövet egyszerűen mosógépbe dobták

Forrás: Police.hu

Két tiszabői és egy tiszaroffi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 12-én a reggeli órákban egy Kunhegyes külterületén lévő termőföldnél 100 liter gázolajat tulajdonítottak el a lineár berendezésből , mellyel 72 100 forint kárt okoztak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, a bejelentést követően a Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói szemlét tartottak, kamerafelvételeket elemeztek és adatokat gyűjtöttek. A rendőrök a feltételezett elkövetők azonosítását követően előállították a rendőrkapitányságra a húszas éveikben járó férfiakat és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A két férfi persze már érezhette, hogy közel állnak a lebukáshoz, ugyanis az üzemanyag leszívásához használt műanyagcsövet bedobták a mosógépbe, majd kimosták, hogy eltűntessék a nyomokat.

A gyanúsítottak bűnlajstroma egyébként igen hosszú. tavaly mezőgazdasági cégeket károsítottak meg, több milliós lopási és rongálási kárt okozva. Akkor is sok minden megtetszett nekik, hiszen kábeleket, gázolajat és akkumulátort is loptak az öntözőberendezésekből.

A bűncselekmények 28 esztendős tiszabői értelmi szerzője jelenleg őrizetben várja, hogy a bíróság a letartóztatásáról határozzon. 

A Karcagi Rendőrkapitányság 7 rendbeli lopás bűntett, 1 rendbeli lopás vétség és 2 rendbeli lopás bűntett kísérlete miatt folytat eljárást összesen 6 gyanúsítottal szemben.

72 000 forint értékű gázolajat tulajdonítottak el a tolvajok
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában