Lopás

2023.02.10. 13:55

Sorra tűntek el a lezárt biciklik a szajoli vasútállomásról

Az elmúlt időszakban több kerékpárlopás történt Szajolban. Az esetek többsége a vasútállomás térségéhez köthető, de másutt is előfordultak. Az önkormányzat több helyszínre már térfigyelő kamerákat telepített.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Ellopták a kerékpáromat! – szólt bele a telefonba elkeseredett olvasónk, amikor panaszával megkereste szerkesztőségünket. A szajoli férfi a település vasútállomásán lévő kerékpártárolóban hagyta biciklijét, melynek lába kélt.  

– Január 25-én történt az eset, tudomásom szerint aznap, ugyanonnan három lelakatolt kétkerekű tűnt el. Egyébként úgy hallottam, máshol is voltak kerékpárlopások aznap a településen, összesen öt biciklinek veszett nyoma – mesélte a férfi. – Szeretném mások figyelmét felhívni, hogy alaposan zárják le a kétkerekűiket – tette hozzá olvasónk.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megtudtuk, a konkrét esetről tudnak és nyomoznak az ügyben.

– Január 25-én este érkezett bejelentés a Szolnoki Rendőrkapitányságra, miszerint a MÁV állomás kerékpártárolójából ellopták egy helybeli biciklijét. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatta hírportálunkat András Hunor Lehel sajtóreferens.

S úgy tűnik, olvasónk értesülései helytállóak voltak. Bár a rendőrség tájékoztatása szerint előző nap, de a település más pontján is járt a biciklitolvaj.  

– A Szolnoki Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő eljárást folytat egy törökszentmiklósi férfi ellen, aki január 24-én délelőtt a szajoli Szent István Király úton lévő gyalogos aluljárónál kialakított kerékpártárolóból elvitt egy mountain bike kerékpárt, több bicikliről pedig ellopta a lámpákat – tudtuk meg András Hunor Leheltől.

Az önkormányzat is értesült az esetekről. 

– Az elmúlt időszakban csakugyan nyoma veszett néhány kerékpárnak a településen. Volt, amelyik előkerült, de olyan is, amelyikről semmit sem tudunk. A lámpás csomópontnál történt lopás elkövetőjét elfogták, a kétkerekű már vissza is került tulajdonosához. Ugyanakkor tudomásom szerint a vasútállomásnál történtek ügyében még folyik az eljárás – mondta el érdeklődésünkre Szöllősi József polgármester. 

A településvezető rámutatott, a vasútállomás területe a MÁV tulajdona, velük egyeztetve önkormányzati kamerát helyeztek ki oda, sajnos azonban éjszaka nem kifogástalanok a felvételek. 

– Volt olyan eset, hogy észre vettek egy lopást az állomáson. A kamerafelvételen jól látszik, hogy a tettes „elköti” a biciklit, és azzal együtt felszáll egy éppen Szolnok felé induló vonatra. Az információ azonban gyorsabban a vármegyeszékhelyre ért, mint a szerelvény, s ott a vasútrendőrség el is kapta az elkövetőt. A mostani, szóban forgó esetnél a felvételeken az látható, ahogy ismeretlenek levágják a lakatot, eltolják a biciklit, s egy idő után eltűnnek a képből. Az ügyben a rendőrség nyomoz – tette hozzá Szöllősi József, aki hangsúlyozta: természetesen az önkormányzat is kiemelten figyel a közbiztonságra, a polgárőrök rendszeresen járják az utcákat, tereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában