Szolnok

2023.02.22. 17:25

Utólag döbbent rá a tolvaj, hogy az igazolványát kár volt a helyszínen hagynia

Egyikük az áruházi biztonsági őr kerékpárját vitte el, másikuk a személyi igazolványát hagyta a helyszínen. A szolnoki rendőrök elfogták a duó tagjait.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Minden azzal kezdődött, hogy két helybeli érkezett a város külterületén található egyik bevásárló központhoz február 21-én a délelőtti órákban. Nem sokat tétlenkedtek, egyikük ugyanis nyomban ellopta az áruházi biztonsági szolgálat egyik tagjának kerékpárját, pechjére azonban a biztonsági őrök tökéletesen látták az akcióját a kamerákon keresztül – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A másik férfi eközben a bevásárló központnál található műjégpálya mellett működő keringető szivattyút vette magához, mellyel 140.000 forintos lopási kárt okozott. A rongálási kár is jelentős, hiszen a szivattyú eltávolításával mintegy 500 liter mennyiségű, 120.000 forint értékű fagyálló folyadék folyt el a rendszerből.

Mivel az egyik elkövető menekülés közben a személyes okmányát is hátra hagyta, a biztonsági szolgálat tagjai pedig éberek voltak, a rendőrök mindkét férfit gyorsan elfogták.

A kerékpárt eltulajdonító 24 éves férfit szabálysértési eljárásban hallgatták meg, a szivattyútolvajt pedig lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók megállapították, hogy a 22 éves terhelt ellen szabálysértési elzárás végrehajtása érdekében három körözés is érvényben van, ezért a rendőrök a férfit őrizetbe vették, olvasható a Police.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában