Lopás

2023.04.17. 18:15

Annyit vásároltak a Szolnokon talált SZÉP-kártyával, hogy taxit kellett hívni a szajré hazaszállításához

Szeszesitalokat, húsokat, befőtteket, gyümölcsöket– mindent vettek, mintha nem lenne holnap – de lebukott az a szolnoki család, akik egy talált SZÉP-kártyát nulláztak le múlt héten, szédítő sebességgel.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor / MW archív

Még április 13-án, vagyis múlt hét csütörtök délelőtt vesztette el saját lakása lépcsőházában SZÉP-kártyáját egy szolnoki lakos. 

A tulajdonos két nap elteltével sem találta kártyáját, ezért a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért. Megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, már aznap több alkalommal vásároltak élelmiszereket a kártyáról 602.045 forint értékben.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, az egyenruhások azonnali adatgyűjtésbe kezdtek. Csakhamar ismertté vált a feltételezett elkövetők kiléte. Kiderült, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, majd kiment a helyi piaccsarnokba vásárolni. Először csak kisebb tételt vett élettársával, majd a blokkon látták, hogy több százezer forint maradt még a kártyán. Ekkor a férfi a 41 éves édesapját hívta segítségül, akivel féktelen vásárlásba kezdtek. Többek között húsfélékkel befőttekkel, mosószerekkel, szeszes italokkal, száraz áruval pakolták meg többször, több üzletben is a bevásárló kocsikat. Annyira sokat vásároltak, hogy végül taxit hívtak a több százezer forint értékű áru elszállításához. Otthon aztán kétfelé osztották a zsákmányt.

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában