Elképesztő

2023.04.05. 18:10

Elloptak egy komplett tanyát Cegléden, egy család néhány hét alatt szinte mindent elbontott és elvitt

Egy hónap alatt lebontotta egy ugyeri család egy lakatlan ház gerendarendszerét, és az ahhoz kapcsolódó deszkaanyagait a gyanú szerint. A ceglédi nyomozók tetteseket fogtak, faanyagokat foglaltak le – tájékoztatott a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hartai Gergely

A család tagjai jószerivel semmit nem hagytak maguk után

Forrás: Police.hu

Két ceglédi mezőőr szembesült március 26-án egy elhagyatott tanyánál a nem mindennapi látvánnyal. Egy férfi éppen bontotta egy ablaktalan ingatlan tetőszerkezetét, hárman pedig inaskodtak neki.

A rendőrség az eset kapcsán arról számolt be, hogy egy átlagos házbontási munkánál mindez egyáltalán nem meglepő, azonban a mezőőrök nemcsak a területükkel voltak tisztában, hanem a településen lévő ingatlanok tulajdonjogi viszonyaival is. Nem volt számukra kérdés, hogy valami olyanba botlottak, ami nagyon nincs rendjén. Haladéktalanul rendőri segítséget hívtak, az egységek pedig elfogták és előállították a családtagokat.

A kibontott gerendát a tettesek így már nem is tudták elvinni, a ceglédi nyomozók a 42 éves H. Róbertet, fiát, a 24 éves H. Róbertet, párjukat a 23 éves Sz. Zsanettet és testvérét, Sz. Anettet pár óra múlva a kihallgató helyiségben faggatták.

Az idősebb férfi mindent beismert. 

Úgy vélte, mivel a láthatóan lepusztult tanyával senki sem foglalkozott, elhatározta, hogy darabjaira szedik és elviszik a faanyagot tüzelőnek. Mindnyájan kivették a részüket a munkából. Amit lebontottak, azt gyorsan hazavitték, többször is kellett fordulniuk. 

A család többi tagja is beismerő vallomást tett – közölte a rendőrség.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ugyeri családdal szemben lopás miatt folytatja le a további eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában