Vádemelés

2023.04.19. 09:24

Hason szúrta haragosát a karcagi edzőterem előtt, még a kés is szétesett a döféskor

Egy karcagi edzőterem előtt akarta rendezni nézeteltérését két férfi, késelés lett a vége. Vádat emeltek az ügyben, a továbbiakról a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ahogy arról, korábban beszámoltunk unokatestvére haragosát szúrta hason egy karcagi férfi 2022 júniusában. A társaság egy helyi edzőterem előtt került szóváltásba, a sértett férfi és a vádlott unokatestvére között korábban történt konfliktus miatt vitatkoztak, lökdösődtek.

A megtámadott férfi rosszul lett, levegő után kapkodott, ekkor az ő barátai is beszálltak a verekedésbe. Amint eltávolodott a társaságtól, akkor lépett oda hozzá a huszonkét éves férfi és szó nélkül, egy otthonról magával hozott 11 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel a hasán megszúrta. A verekedés ekkor maradt abba, a vádlott és az unokatestvére elhagyta a helyszínt.

Ahogy dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője hírportálunkat tájékoztatta, a sértett 8 napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett. Azonban a késre, a célzott testtájékra és a szúrás erejére figyelemmel az alkalmas volt a ténylegesen keletkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására.

A szúrás következtében a kés szétesett, majd a földre hullott
Forrás: Magyarország ügyészsége

– Az ügyészség a korábban már testi épség elleni bűncselekmény miatt büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratban. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt, a férfi jelenleg korábbi szabadságvesztés büntetését tölti – emelte ki a sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában