Figura

2023.04.05. 19:27

Mostantól Zebrínó vigyáz a szolnoki rákóczis diákokra – videóval

Rimóczi Ágnes

Töreki András (balra) iskolaigazgató fog kezet Kosztyó Gábor rendőr alezredessel

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tavaly hirdette meg a Zebrinóra fel! pályázatát a vármegye általános iskolái részére. Pályázni lehetett bármilyen közlekedéssel és balesetmegelőzéssel kapcsolatos alkotással. Rajzzal, fotóval, rövidfilmmel vagy verssel is versenybe lehetett szállni a kis zebráért. Hogy pontosan milyen zebráról van szó?

– Még 2015-ben volt egy kedves projektünk, amikor a gyalogos balesetek számának csökkentése érdekében zebra figurákat helyeztetettünk ki négy szolnoki gyalogos-átkelőhelyhez. A kis zebrákkal az volt a célunk, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket „barátságosabbá, szimpatikusabbá” tegyük a felnövekvő nemzedéknek – írták korábban a Balesetmegelőzési Bizottság illetékesei. Kiemelték: nyertes pályázónak ajándékozzák Zebrinót, hogy a KRESZ pályán elhelyezve figyelemfelhívó és tanító jelleggel díszítse az iskola udvarát.

A beérkezett tucatnyi pályamunkából szakmai szemmel választották ki az abszolút győztest. Az egy méteres plasztik Zebrinó figura a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolásoké lett, az intézmény 2.b. osztályos diákjai ugyanis kiváló, figyelemfelhívó kisfilmet készítettek a biztonságos közlekedésről. A Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai tegnap átadták Zebrínót a diákoknak, a figurát az iskola előtti gyalogosátkelőhelynél helyezték el. Az eseményen játékos közlekedési programok várták a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában