Rögtönzött a tettes

2023.04.17. 06:55

Nyoma sem maradt, mit tett a rejtélyes idegen a kiszolgáltatott szolnoki férfival

Nyilvános helyen, egy étteremben történt az eset, mégis sikerült a terve.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves szolnoki férfival szemben. Mint dr. Ocsovai Ágnes sajtószóvivőtől megtudtuk, a gyanúsított egy étteremben alvó férfit lopott meg, míg egy szintén szolnoki 33 éves nővel szemben pénzmosás bűntette a vád, mert elfogadta a férfitól lakbérként a pénzt, amiről tudta, honnan származik.

A 41 éves férfi tavaly október 26-án este hét óra körül tért be egy szolnoki étterembe, ahol az egyik asztalnál meglátott egy ittas állapotban alvó férfit. Több se kellett neki, azon nyomban elhatározta, hogy ellopja az értékeit. 

A vádlott elhúzta az alvó férfi mellkasán átvetett övtáska cipzárját, abból kivette a férfi pénztárcáját, amiben 600.000 forint készpénzt és egy 54 ezer forintot érő aranygyűrűt talált, de vitte az abban lévő hatósági igazolványt is. 

A 41 éves férfi még aznap este fél kilenc körül elment a vele baráti viszonyban álló 33 éves nő szolnoki lakására, és elmondta neki a történteket, majd a lopott pénzből 130 ezer forintot lakbérként átadott neki. A nő annak ellenére elfogadta a pénzt, hogy tudta, az bűncselekményből származik.

A 657.000 forintból 90 ezret a rendőrség a nő lakásán lefoglalt.

A 41 éves férfi korábban több alkalommal volt büntetve vagyon elleni, és vagyon elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint az okozott kár megtérítését indítványozta, míg a 33 éves nővel szemben pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában