Letartóztatták

2023.04.30. 11:25

Újra megtámadta, most egy késsel meg is vágta mozgáskorlátozott édesanyját egy jászkunsági férfi

Letartóztatta a bíróság azt a jászkunsági férfit, aki már nem először bántalmazta az édesanyját.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség egy 43 éves jászkunsági férfi letartóztatását indítványozta védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt. A férfi az édesanyja bántalmazása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt ismét bántotta az édesanyját.

Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hírportálunkat tájékoztatta: a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi április 26-án dél körül ittasan, minden előzetes szóváltás nélkül megöléssel fenyegette a vele közös háztartásban élő 78 éves édesanyját. 

– A férfi a konyhaszekrény fiókjából magához vett egy műanyag nyelű, 15 centiméter pengehosszúságú konyhakést, azzal az étkezőasztalnál ülő, stroke miatt mozgásában korlátozott, járókerettel közlekedő édesanyjához lépett, s a kést annak torkához tartotta. 

Ezután a férfi a kést az édesanyja torkáról levéve, annak jobb kézfejét megvágta – részletezte dr. Ocsovai Ágnes. A főügyészség sajtószóvivője hozzátette, hogy az idős nőnek a vágás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban az alkalmazott eszközre tekintettel, fennállt a ténylegesnél súlyosabb sérülés lehetősége is.

Az elkövető kése
Forrás: Magyarország ügyészsége

– A férfit korábban az édesanyja sérelmére elkövetett testi sértés miatt a bíróság már elítélte, mostani cselekményét a vele szemben kiszabott próbaidő letelte előtt követte el. Az ügyészség az indítványában kifejtette, hogy a férfi esetében fokozottan fennáll mind a bűnismétlés, mind a bizonyítás megnehezítésének veszélye – tette hozzá dr. Ocsovai Ágnes.

Megtudtuk: a nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és április 28-án elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezést jelentett be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában