Közlekedési Kultúra Napja

2023.05.11. 17:27

Az életünk múlhat rajta: „csatlakozásra” kérték a szolnoki közlekedőket – galériával

Tapasztalatok szerint a hazai gépjárművezetők és utasaik egy része tudatosan nem használja a biztonsági övet, sőt a biztonsági gyermekülést sem. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága erre az évre meghirdette a „CSATTLAKOZZ” elnevezésű kampányát – a Közlekedési Kultúra Napján a vármegyei rendőrök is „csatlakoztak” a kezdeményezéshez, és bemutatókat tartottak csütörtök délután a szolnoki Hild téren.

Turcsányi János

Bárki kipróbálhatta a rendőrség biztonságiöv-szimulátorát a szolnoki Hild téren

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Hild téren a „Hitek és tévhitek a biztonsági övről” elnevezéssel tartott program során az érdeklődők interaktív előadásokat hallgathattak meg, kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, belülről is megtekinthették a rendőr-, tűzoltó- és mentőjárműveket, valamint  az imitált baleseti helyszínt, de bűn- és balesetmegelőzési játékokon, illetve bemutatókon is részt vehettek. 

A színpadon szakemberek. váltották egymást: az igazságügyi műszaki szakértő a biztonsági öv működését mutatta be, a rendőrorvos és a mentőtiszt a gyermekülések hatékonyságát, hiányának következményeit vázolta fel. Megrázó történeteket elevenítettek fel közlekedési balesetek túlélői és a helyszínelők.

Az érdeklődők találkozhattak Keve kutyával is. Kiderült, a kitűnően képzett terápiás négylábú nem csak a gyalogátkelőhelyeken való átjutást tudja segíteni, de a helyes közlekedés többi részének elsajátításában is rendkívül hasznos.

A szolnoki „CSATTLAKOZZ” szervezőinek reményei szerint, az ott szerzett ismeretek eredményeként egyre többen tudják azt, miként lehet megelőzni a személyi sérülésekkel járó közlekedési baleseteket, különös tekintettel a biztonsági öv használatára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában