Felelős állattartás

2023.05.24. 12:00

Terápiás kutyákkal találkoztak szolnoki és kisújszállási gyerekek

Szolnoki, majd kisújszállási gyerekek találkozhattak terápiás kutyákkal a napokban. Az esemény a rendőrség által, tavaly életre hívott „Kapaszkodó” elnevezésű program keretében valósult meg.

Mészáros Géza

A gyerekek ismét játékos formában ismerkedhettek meg az állattartás szabályaival

Forrás: Police.hu

A  „Kapaszkodó” program májusi foglalkozásainak középpontjában az állatvédelem áll. Ennek keretében érkeznek terápiás kutyák különböző intézmények gyermekeihez. Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékesei hírportálunknak beszámoltak, a napokban szolnoki és kisújszállási gyermekvédelmi intézmények lakói találkozhattak Zetével és Kevével

A két kutya a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály közreműködésével, a kecskeméti székhelyű „Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól” látogatott a gyerekekhez gazdájukkal, Sáriné Papp Erzsébet terápiás kutya felvezetővel, terapeutával. 

Az esemény a rendőrség által, tavaly életre hívott „Kapaszkodó” elnevezésű program keretében valósult meg
Forrás: Police.hu

– Zete, a 8 éves labrador retriever terápiás- és személyiségsegítő, és Keve, a 2 éves középuszkár terápiás tanuló kutya segítségével, a gyerekek ismét játékos formában ismerkedhettek meg az állattartás szabályaival, miközben a segítő kutyák munkájába is bepillantást nyerhettek – adta hírül a vármegyei főkapitányság.

A Szolnoki Rendőrkapitányság által kezdeményezett „Kapaszkodó” elnevezésű programot idén terjesztették ki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége alá tartozó gyermekvédelmi intézményekre. A program célja továbbra is, hogy a gyerekek hasznosan töltsék a szabadidejüket, valamint, hogy a bűncselekmények megelőzésére felvilágosító, interaktív foglalkozásokon vegyenek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában