„Kapaszkodó” program

2023.05.12. 11:15

Zetével és Kevével tanultak a felelős állattartásról a jászkunsági gyerekek

A „Kapaszkodó” program májusi foglalkozásainak középpontjában az állatvédelem áll. A gyerekek terápiás kutyákkal találkoztak.

Rimóczi Ágnes

A gyerekek játékos formában ismerkedtek meg a felelős állattartás szabályaival

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság tavaly hívta életre a „Kapaszkodó” elnevezésű programot, melyet idén kiterjesztettek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége alá tartozó gyermekvédelmi intézményekre. A program célja, hogy a megyei gyermekotthonban neveltek hasznosan töltsék a szabadidejüket. Mindehhez segítségül szakemberek tartanak, interaktív foglalkozásokat nekik fiatalokat érintő témákról, különös tekintettel a bűncselekmények megelőzésére.

A gyerekek élvezték a kutyás programot
Forrás: Police.hu

Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékesei hírportálunkat tájékoztatták: a program keretében, egész évben foglalkozásokon, előadásokon, színes programokon vehetnek részt a szolnoki, a kisújszállási és a tiszakürti gyermekvédelmi intézmények lakói. Minden hónapban különféle témákban látogatnak el hozzájuk a prevenciós szakemberek.

– Május hónap fókuszában az állatvédelem áll. A minap így Zetével és Kevével is találkozhattak a gyerekek. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály munkatársával, valamint a terápiás kutyusok közreműködésével tartott foglalkozást. A gyerekek játékos formában ismerkedtek meg a felelős állattartás szabályaival és a segítő kutyák munkájába, mindennapjaiba is bepillantást nyerhettek – tudtuk meg a főkapitányságtól. Hozzátették: a közös cél továbbra is az, hogy a gyerekek hasznosan töltsék szabadidejüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában