Állatkínzás

2023.06.10. 19:03

Vásáron és interneten is árulta a kegyetlenül megcsonkított fülű kiskutyákat egy jászberényi férfi

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal egy jászberényi férfivel szemben, aki kiskutyák füleit csonkította meg – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya.

A vád szerint Jászberényben egy helyi illetőségű férfi két évvel ezelőtt közép-ázsiai juhászkutyája hat kevert fajtájú kutyakölykeinek füleit ollóval, érzéstelenítés nélkül levágta azért, mert tudomása szerint azok külleme a fajtajellegnek így felel meg. A fülek levágása a hat kölyökkutyának különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt a férfivel szemben a vádiratában. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Keretes, ha kell: Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint 2012. január 1-je óta tartalmazza azt a szabályt, hogy az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével - nem végezhető.

A fotót a feljelentő csatolta a nyomozó hatóság részére
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában