Zéró tolerancia

2023.07.10. 12:00

A Tiszán és a Tisza-tavon is lebuktak az ittas vezetők

Nem csak a szárazföldön, de térségünk vizein is elfogták az ittas vezetőket a vármegyei rendőrök.

Kovács Berta

Forrás: Police.hu

Az elmúlt hétvégén két ittas járművezetőt fogtak el a vízirendészeti járőrök a Tiszán és a Tisza-tónál, tudtuk meg Sipos-Kácsor Andrea alezredestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A Tiszánál egy Öttevény települési lakost ellenőriztek a rendőrök július 8-án a délutáni órákban. A vízirendészeti járőrök megállapították, hogy a férfi úgy közlekedett Tiszaszőlős külterületén, a Tisza folyón kisgéphajójával, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A járőrök elvették a jogsértő 43 éves férfi hajóvezetői engedélyét és előállították további mintavételre.

Július 8-án egy 27 éves miskolci lakost ellenőriztek a járőrök a késő délutáni órákban. A férfi egy 6 lőerős motorral felszerelt csónakkal közlekedett a Tisza-tavon, Tiszafüred külterületén. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a jogsértőt.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság mindkét esetben járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az ittasan vezetőket kiszűrjék a forgalomból. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia vonatkozik az alkoholfogyasztásra! Ha valaki szeszes italt fogyasztott nem vezethet sem gépi és nem gépi meghajtású vízi járművet sem!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában