Jászkunság

2023.07.21. 10:30

A törölköző nem védi meg az értékeket: a strandlopások veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Zsúfolásig megtelnek a jászkunsági strandok a kánikulában, főleg a hétvégi napokon. Hogy jó élmény maradjon a fürdőzés, és ne az értéktárgyaink nélkül kelljen hazamennünk, érdemes megfogadni a rendőrség tanácsait.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Csapó Balázs

Kellemes kikapcsolódást ígérnek a nyári forróságban a Jászkunság fürdői, ám mint mindenhol, a strandokon is előfordulhatnak lopások. Ezek megelőzése érdekben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogalmazott meg néhány, egyszerűen betartható ajánlást.

– Tanácsos csak annyi készpénzt magukkal vinniük a standolóknak, ami feltétlenül szükséges. Lehetőleg a telefont, laptopot vagy fényképezőgépet hagyják otthon, vagy a szálláson. Amennyiben mégis a fürdőzőnél maradtak, tegyék azokat az értékmegőrzőkbe, ugyanis a táskára terített törölköző nem védi meg a tolvajoktól. Amikor elmennek fürdőzni, ne hagyják őrizetlenül táskáikat, felváltva vigyázzanak, a csomagokra, esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel tárgyaikat, majd cserébe ne felejtsék el ezt viszonozni – sorolta a tanácsokat András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette, amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívja a 112-es központi segélyhívó számot, és tegyen bejelentést.

Forrás: Police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában