Vittek, amit tudtak

2023.07.06. 14:15

Fél éven át még a fagysztott sertéshús sem volt biztonságban Tiszaburán

Beismerő vallomás után a rácsok mögött várják a nyomozás végét a tiszaburai lopássorozat gyanúsítottjai. Vittek, amit értek. Nem volt biztonságban a bizsu, az élelmiszer, de még a kerti szerszám sem.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Két helyi lakost gyanúsít a rendőrség azzal a lopássorozattal, amit január és június között hajtottak végre Tiszaburán. Ahogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójából megtudtuk, a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, mindketten rácsok mögött várják a nyomozás végét.

Jellemzően külön-külön követték el a bűncselekményeket, azonban június 25-én együtt mentek be egy ingatlanba, ahonnan élelmiszereket vittek el. A 26 éves elkövetőt 9 rendbeli, míg a 27 éves feltételezett társát 6 rendbeli lopással gyanúsítják a karcagi nyomozók

– közölték.

A helyszínekről vittek mindent, ami mozdítható volt. Nem volt biztonságban a bizsu, a fagyasztóban tárolt sertéshús, az élelmiszer, a kerti szerszám, de a muskátli sem. Kihallgatásuk során mindketten beismerő vallomást tettek.

A két elkövető néhány hónap leforgása alatt kirámolt mindent, amit csak tudott
Forrás: Police.hu

– Az idősebbik gyanúsítottat már korábban őrizetbe vette a nyomozó hatóság, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Társa ellen elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség, őt július 6-án kerítették kézre az egyenruhások. Jelenleg őrizetben várja a bíróság döntését – fogalmaztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában