Mozgalmas hétvége

2023.07.17. 16:00

Két nap alatt két téves riasztást kaptak a kőteleki tűzoltók

Mozgalmas hétvégéje volt a kőteleki önkéntes tűzoltóknak. Érdekes módon és szerencsére mégsem kellett egyetlen esetnél sem beavatkozniuk.

Rimóczi Ágnes

Egy háztűzhöz is riasztották a tűzoltókat, mint utólag kiderült, tévesen

Forrás: Kőtelek ÖTE Facebook-oldala

Két téves riasztást is kapott a Kőteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület az elmúlt hétvégén. Szombat délután egy állítólagosan eltűnt személyt kerestek, Vasárnap éjszaka pedig egy nem létező háztűzhöz vonultak. 

– Szombat délután jelentette be egy hölgy, hogy eltűnt az élettársa. A bejelentés alapján egy kútban kerestük – mondta el érdeklődésünkre Márkus Imre parancsnok. Információink szerint a hölgy azt feltételezte élettársa elmondása alapján, hogy annak öngyilkossági szándéka van. A hivatalos szervek a keresés során nem jártak sikerrel, ám, amikor a tűzoltók visszatértek az állomásukra, maguk látták, hogy a keresett személy éppen megérkezett egy busszal. 

– Volt már máskor is dolgunk ezzel a párral – tette hozzá a parancsnok.

A kőteleki tűzoltók nem sokáig pihenhettek, vasárnapról hétfőre virradóra ugyanis bejelentést kaptak egy háztűzről. – A riasztás szerint Csataszögön a Sugár utcában égett egy ház. Kivonultunk, de tűznek nyoma sem volt. Így aztán a szolnoki tűzoltókhoz hasonlóan mi is visszatértünk az állomásra – mondta el Márkus Imre, aki hozzátette: ezek a téves riasztások nemcsak időt és energiát emésztenek fel, hanem anyagilag is megterhelőek egyesületük számára. 

Kiemelte: szerencsére azért nem sűrűn fordulnak elő körzetükben ilyen esetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában