Döntés

2023.07.03. 18:30

Nyomós okból függesztették fel a karcagi baleset ügyében indult büntetőeljárást

A Szolnok Járási Ügyészség egy 64 éves kunmadarasi férfival szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben felfüggesztette a büntetőeljárást. Erre a férfi és a 86 éves sértett közötti közvetítői eljárás lefolytatása érdekében volt szükség.

P. Pusztai Nóra

A sofőr nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

Forrás: Police.hu

A határozat szerint a 64 éves férfi május 1-én a délutáni órákban kocsijával a karcagi Táncsics Mihály körúton közlekedett, majd egy kereszteződésben balra akart fordulni, de figyelmetlenségből nem vette észre a vele szemben kerékpározó, a kereszteződésben egyenesen továbbhaladó 86 éves férfit, akit a balra kanyarodás során elütött. A baleset következtében a kerékpáros férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A Szolnok Járási Ügyészség a büntető ügyben az eljárást felfüggesztette közvetítői eljárás lefolytatása érdekében, mivel a balesetet nem szándékos szabályszegés, hanem figyelmetlenség okozta. Emellett azt is figyelembe vették, hogy a balesetet okozó férfinak hosszabb ideje jó közlekedési előélete volt, továbbá az eljárás lefolytatásához az okozó és a sértett is hozzájárult.

A közvetítői eljárást a felek között az illetékes pártfogó felügyelői szolgálat pártfogó felügyelője folytatja le, és ha a közvetítői eljárás során a sértett és a gyanúsított között a megállapodás létrejött, a közvetítő a megállapodást megküldi az ügyészségnek.

Az ügyészség megszünteti a büntetőeljárást, ha a megállapodás nem törvénysértő és az abban foglaltak teljesültek, míg ha nem születik a felek között egyezség vagy az abban foglaltak nem teljesülnek az ügyészség elrendeli a büntetőeljárás folytatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában