Videóval

2023.08.28. 11:24

Kisborjút segítettek világra a közutasok Törökszentmiklósnál

Nem mindennapi dolgot vittek véghez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a napokban, egy út szélén ellő tehénnek segítettek világra hozni kicsinyét. A különleges eseményről videót is készítettek.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkálatokat múlt hét csütörtökön a Magyar Közút kisújszállási mérnökségének brigádja, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés. 

– Mivel a brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, látták, hogy ez a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből. Nem késlekedtek, szóltak a gazdájának és közben profin elkezdték világra segíteni a kis jószágot. A sikeres ellés után a kis üszőt L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közutas belső nyilvántartási rendszerben. Anya és borja azóta is jól van – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. 

A nem mindennapi eseményről a közútkezelő munkatársai a helyszínen videót is készítettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában