Jogerős ítélet

2023.08.25. 07:00

Még fehérneműket is elvitt az alvó nő hálószobájából a hívatlan éjjeli látogató, egy jászladányi férfi

Vendégségben járt egy jászládányi férfi, aki elvitte a lakáskulcsot, majd visszatért lopni a vendéglátójához. Élelmiszereket, kerékpárt, sőt még fehérneműket is magával vitt. Tettéért bíróság előtt kellett felelnie.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Augusztus 19-én este egy nő ismerőse jászladányi otthonában vendégeskedett egy szintén helybéli férfi, aki távozáskor magával vitte a bejárati ajtó egyik kulcsát is.

Miután a nő és a házban lakó férfi éjjel 23 óra körül a bejárati ajtót kulcsra zárták, és lefeküdtek aludni, a férfi a korábban megszerzett kulccsal bement a házba. A konyhában különféle élelmiszereket vett magához, majd a korábbi vendéglátója hálószobájába is bement, és az alvó nő ágya mellett lévő szekrényről elvett kettő – tisztálkodó- és szépségápolási szereket, valamint női fehérneműt tartalmazó – ajándéktáskát. A férfi ezután a nő kerékpárjával a házból elvett értékekkel együtt eliszkolt.

A férfi másnap, augusztus 20-án 2 óra körül ismét bement a nő házába és a hálószobában, az alvó sértett ágyától nem messze lévő komód fiókjait kezdte átkutatni. A nő ekkor felébredt és számonkérte, majd a házából kizavarta a férfit...

Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség számolt be hírportálunknak. Dr. Ocsovai Ágnes sajtószóvivőtől megtudtuk: a Jászberényi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében augusztus 24-én bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett férfit.

– A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt egy év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett határozott a férfi pártfogó felügyeletéről, valamint a lopott tárgyak értékének megfelelően vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben. A kiszabott ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, az a mai napon jogerős lett – részletezte dr. Ocsovai Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában