Vádemelés

2023.08.22. 06:55

Rokkantkocsiban ülő férfit fosztott ki egy gátlástalan csépai nő, egyszerűen elvette a tárcáját

Tiszakürtön egy rokkantkocsiban ülő férfi kezéből kapták ki a pénztárcáját április végén. A csépai nővel szemben a Kunszentmártoni Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy mozgáskorlátozott férfi tárcájából vett el közel hatvanezer forintot egy csépai nő Tiszakürtön. Dr. Ocsovai Ágnes vármegyei ügyészségi szóvivőtől megtudtuk, a nő április 30-án, a reggeli órákban, a tiszazugi település utcáján odament egy rokkantkocsiban ülő – mind a négy végtagját érintő mozgáskorlátozottsággal élő – férfihez, majd kikapta a férfi kezéből annak pénztárcáját, abból kivette a benne lévő 58 ezer forintot, a tárcát a férfinek visszaadta, és az elvett pénzzel eliszkolt a helyszínről.

– A rendőrség az eljárás során az elvett pénzből 40 ezer forintot lefoglalt a nőtől, és azt a férfinek visszaadta – fogalmazott.

Az ügyészség a nővel szemben – aki ellen más büntetőeljárás is folyik – börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a meg nem térült kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában