Bűnügy

2023.08.25. 16:30

Semmi sem szent: az imaház perselyét dézsmálta meg a jászkiséri tolvaj

Egy imaházat választott célpontjául az a 25 éves jászkiséri férfi, aki még tavasszal a kitett adománydobozból emelt el több tízezer forintot, de még az ott talált mikrofonokat is megfújta. Most vádat emeltek ellene.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Lopás miatt emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség azzal a 25 éves jászkiséri férfival szemben, aki egy Jászapátin működő imaház perselyéből lopott. A vádirat szerint a férfi március 20-án, az esti órákban mászott be a magyar kisegyház Jászapátin lévő imaházának kerítésén, lefeszítette az ajtón lévő lakatot, majd bement. Az imaházban tárolt adománydobozból 30.000 forint készpénzt zsákmányolt, de még az ott talált 2 darab mikrofont is ellopta.

– A férfi később a mikrofonokat 3000 forintért értékesítette, azokat az eljárásban lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták, így az ellopott értékek egy része megtérült. A férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, a mikrofonok értékesítéséért kapott összeg erejéig vagyonelkobzásra, valamint a meg nem térült kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában az ügyészség – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában